آمادگی سازمان انرژی اتمی برای پرتودهی برنج‌های شمال

معاون سازمان انرژی اتمی از آمادگی سازمان انرژی اتمی برای پرتودهی برنج‌های شمال خبر داد و گفت: با بهره‌گیری ‌از روش پرتو‌دهی ماندگاری محصولات کشاورزی از جمله برنج افزایش می‌یابد.

به گزارش گویای خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حمید راشدی معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر‌عامل شرکت توسعه کاربرد‌ پرتوها در حاشیه بازدید از مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل، بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت این مرکز بین‌المللی برای استفاده از فناوری پیشرفته در آن تاکید کرد و گفت: زیرساخت‌های لازم در این مرکز برای بهره بردن از تکنولوژی فراهم است و با بهره‌گیری از تکنولوژی پرتودهی در محصولات کشاورزی از جمله برنج می‌توان شاهد تحول در بخش کشاورزی کشور بود.

وی به انتقال سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی برای افزایش ماندگاری و امنیت مواد غذایی در حوزه کشاورزی و برنج اشاره کرد و افزود: از سامانه پرتودهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی و ایمنی مواد غذایی استفاده می‌شود که توانمندی و ظرفیت بالای شهرستان آمل در بخش کشاورزی و تولید برنج، سبب می‌شود انتقال این سامانه به عنوان پایلوت در مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شود.

معاون سازمان انرژی هسته‌ای ایران تاکید کرد‌: با تجهیزات مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، سامانه پرتودهی به ماشین‌آلات این مرکز اضافه می‌شود و برنج‌هایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بسته‌بندی توسط اشعه گاما پرتودهی شده و پس از آن بسته‌بندی انجام خواهد شد.

وی این فرایند را سبب ماندگاری برنج از یکسال به بیش از 5 سال عنوان کرد.

راشدی با اشاره به این که سازمان انرژی هسته‌ای ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل دارد، یادآور شد: برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را فراهم می‌کند.

وی توسعه پرتودهی را منجر به رشد و پویایی کشور دانست و افزود: پرتودهی روشی است که از 70 سال گذشته تاکنون در انحصار چند کشور صنعتی دنیا بوده اما خوشبختانه این دانش هسته‌ای از حدود 20 سال گذشته در سازمان انرژی هسته‌ای ایران در حال استفاده است.

مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها ابراز امیدواری کرد؛ با بهره‌گیری از ظرفیت پرتودهی بتوان در افزایش و سلامت محصولات کشاورزی ایفای نقش کرد.

افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی با استفاده از تکنولوژی پرتودهی

مدیرعامل مرکز بین‌المللی برنج ایران نیز در حاشیه این بازدید گفت: با تکنولوژی پرتودهی محصولات کشاورزی می‌توان ماندگاری محصولات را افزایش داد، دانش این کار در انحصار چند کشور قرار دارد اما دانشمندان جوان سازمان انرژی اتمی ایران توانستند دانش و تجهیزات آن را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند.

سیداسماعیل یزدان‌پناه تصریح کرد: مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج در سازماندهی و توزیع و صادرات برنج منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را در بازار فروش و عرضه برنج در نظر می‌گیرد و با برندسازی برای مصرف کننده خرید برنج سالم و بدون ناخالصی دنبال می‌شود.

وی یادآور شد: برای جلوگیری از واردات برنج و ظرفیت‌سازی برای صادرات؛ با خرید، نصب و بکارگیری دستگاه پرتودهی، می‌توان ماندگاری محصولات کشاورزی از جمله برنج را افزایش داد.

مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، آفت‌زدایی و صادرات برنج به عنوان یک محصول سالم در فرایند عرضه برنج را مهم دانست و بیان کرد: این مرکز با راه‌اندازی بخش آزمایشگاهی، لجستیکی، گمرکی و بانکی، همکاری با موسسه‌های تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یکی از مراکز عمده تجارت برنج در ایران و کشورهای همسایه مطرح است.

وی تصریح کرد: به حمایت بخش دولتی و سیستم بانکی استان و کشور نیاز داریم تا با پرداخت تسهیلات مورد نیاز خرید دستگاه پرتودهی برنج، محصول نهایی در تراز بازارهای جهانی عرضه شود.

یزدان‌پناه با تاکید بر این که انبارهایی که در محل پایانه برنج آمل ایجاد شده است، قابلیت تامین بیش از 400 هزار تن برنج سفید در سال را دارند و می‌توان این محصول را به سراسر کشور و همچنین سایر نقاط ارسال کرد، اظهار داشت: نگهداری برنج در بهترین شرایط بیشتر از یک‌سال نیست و با فرایند پرتودهی امکان نگهداری برنج  به بیش از 5 سال افزایش می‌یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا