ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان صدا و سیما به منظور افزایش آگاهسازی آحاد جامعه و پیشگیری از گرایش به مواد مخدر تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.
گویای خبر– به گزارش ایلنا در مراسم امضای این تفاهمنامه، اسکندر مؤمنی با اشاره به ضرورت امضای این تفاهمنامه گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار حوزه مقابله، پیشگیری، درمان و توانمندسازی، فعالیتهایی را انجام میدهد و هر چهار حوزه را همسو با یکدیگر پیش میبرد.
وی افزود: در حوزه مقابله از ورود مواد مخدر و توزیع آن به داخل و ترانزیت جلوگیری و در حوزه درمان به اشخاصی که گرفتار این بلیه شده اند، کمک می شود، در حوزه توانمندسازی نیز تلاش میکند تا افراد بهبودیافته بعد از درمان به جامعه برگردند.
دبیرکل ستاد در ادامه؛ حوزه پیشگیری را مهمترین و اولویت بلندمدت ستاد خواند و گفت: کشور ما در مجاورت مرکز تولید مواد مخدر قرار گرفته و قول ممنوعیت کشت خشخاش را باید در عمل شاهد بود، لیکن ما هیچ راه گریزی نداریم تا اقدامات پیشگیرانه را در حوزه اعتیاد و مواد مخدر در اولویت اقدامات خود قرار دهیم.
وی افزود: طی ۴۰ سال گذشته اقداماتی در همه حوزههای مبارزه انجامشده اما توجه به حوزه پیشگیری اولویت دارد.
وی بیان داشت: جامعه انتظار دارد که «کاری کنیم مواد مخدری برای مصرف در دسترس نباشد»؛ این اقدام مهم است و وظیفه مسئولان است اما به تنهایی کافی نیست و باید به مرحلهای برسیم که علاوه بر جلوگیری از عرضه مواد مخدر، تقاضای آن نیز کاهش یابد و این نیاز به فعالیت جدیتر در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارد. اگر بخواهیم این امر را به سامان برسانیم باید هر دو حوزه بهصورت موازی باهم پیش بروند، هم تلاش شود مواد مخدری در دسترس نباشد و هم بازدارندگی درونی ایجاد شود تا افراد به سمت مصرف مواد مخدر نروند.
دبیر کل ستاد با اشاره به انجام پیمایش علمی در امر اعتیاد گفت: طبق این پیمایش از جمعیت آماری، ۳۳ درصد افرادی که معتاد شدهاند علت گرایش به مواد مخدر را «نداشتن قدرت نه گفتن» در مقابل پیشنهاد گروه همسالان برای مصرف مواد مخدر عنوان کردند و بالغ بر ۳۰ درصد نیز گفتند ما فکر نمیکردیم با چند بار مصرف معتاد شویم، همچنین درصد زیادی از خانوادهها نیز، زمان طولانی بعد از گرفتار شدن فرزندانشان متوجه اعتیاد ایشان میشوند.
وی افزود: این آمارها نشان میدهد که در حوزه پیشگیری از اعتیاد باید از همه ظرفیتها استفاده کنیم، ما استفاده از ظرفیتهای زیادی را همچون ورزش و… شروع کردیم اما اولویت اصلی در این حوزه را به آموزشوپرورش و صداوسیما اختصاص دادیم و در تفاهمنامه با آموزش و پرورش، علیرغم بروز شرایط کرونایی از بستر «شاد» استفاده شد و حدود ۴۰ هزار مدرسه تحت پوشش طرح یاریگران زندگی و بیش از پنج میلیون نفر دانشآموز و خانوادههایشان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.
دبیر کل ستاد بیان داشت: صداوسیما نیز به توجه به بضاعت، توان و تأثیرگذاری در جامعه و با استفاده از شیوههای هنرمندانه میتواند اقداماتی خوبی را در راستای تغییر سبک زندگی به منظور پیشگری از اعتیاد انجام دهد، لذا درصدد هستیم برای مصون کردن جامعه در برابر آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد و اطلاعرسانی از این رسانه پرمخاطب، بیش از گذشته استفاده کنیم.
مؤمنی تصریح کرد: با همه توان معتقدیم که پیشگیری از اعتیاد؛ حوزه راهبردی ستاد است و اگر حوزههای مقابله و درمان در اولویت کوتاهمدت هستند، حوزه پیشگیری از اعتیاد با توجه به این موضوعاتی که مطرح شد، اولویت اصلی ستاد است.
وی در پایان گفت: ضرورت دارد نمایندگانی از سوی ستاد و سازمان صدا و سیما، روند اجرا و اثربخشی این تفاهم نامه را ارزیابی و بازخورد آن را به مسئولان اعلام کنند، امضای این تفاهم نامه به منزله پایان کار نیست بلکه آغاز راه است، لذا پرداختن به موضوع مواد مخدر آنهم به صورت مستمر و جدی و همچنین انعکاس فعالیتهای مبارزه با مواد مخدر از الزامات رسانهای هستند که امیدوارم شاهد ایجاد موج خبر و رسانه در این عرصه باشیم.
پیمان جبلی در مراسم امضای تفاهم نامه ستاد با سازمان صدا و سیما گفت: یکی از رسالتهای رسانهای این سازمان، پرداختن به موضوع مقابله با رواج و گسترش مواد مخدر در جامعه است و بدون تفاهمنامه و توافق نیز این وظیفه ذاتی در حال انجام است، اما در قالب این تفاهمنامه، پروژهها و طرحهایی مشخص، در بازه زمانی مناسب اجرا و با شاخص های معین ارزیابی خواهد شد.
وی افزود: ظرفیت رسانه ملی، در به نتیجه رساندن طرحهایی که باید انجام شود، بسیار قابلتوجه است و قطعاً مبارزه با این بلای خانمانسوز که جزو اولویتهای هم کشور و هم رسانه ملی است، با شکلگیری این تفاهم، بهصورت عملیاتی به مرحله اجرا درمیآید و ما نیز به وظیفه خود بهخوبی عمل خواهیم کرد.
جبلی بیان داشت: صدا و سیما با ستاد میتواند در بخش فرهنگسازی از سریال، نمایش، برنامههای سرگرمی و… که هم مؤثر و هم ماندگار هستند، کار مشترک انجام دهد. همچنین در برنامههای کوتاهمدت همچون خبر بر اساس قوانین و اسناد بالادستی میتوان هدفگذاری کرد و بحث مطالبه گری از دستگاه ها را هم با همکاری ستاد به صورت مشترک دنبال کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما تصریح کرد: در برنامه تحولی حوزه سیاسی و خبر، ۳۵ میز تخصصی ایجاد شد تا موضوعات در کشور به صورت تخصصی در سازمان دنبال، پخش و پیگری شود که بحث ایجاد میز حوزه مبارزه با مواد مخدر برای کمک به ستاد تشکیل خواهد شد.
مصطفی محمدی رئیس مرکز طرح، برنامهوبودجه صداوسیما نیز در این مراسم گفت: در دوره جدید هدف و نتیجه گرایی در دستور کار قرارد دارد و بر اساس رویکرد جدید مدیریت سازمان، در چارچوب طرح عملیات مشترک رسانهایف دستگاه های برای نیل به اهداف و تعالی کشور مورد حمایت قرار می گیرند.
وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز جزو دستگاههای مهم و در اولویت اول سازمان صدا و سیما است که از سالهای قبل اقدامات مشترکی را انجام دادهاند، در این دوره هر دو نهاد یک اتاق مشترک خواهند داشت تا ماهانه خروجی کارها را بررسی و بر مبنای آن برنامهریزی جدید انجام شود تا به آن نقطه هدفی که آگاهسازی، اطلاعرسانی و فرهنگسازی است با سرعت بیشتری دست پیدا کنیم.
محمدی اظهار داشت: مبتنی بر یک کار پژوهشی و تحقیقاتی انجامشده در سازمان و بر اساس نوع نگاه مردم ، برنامه های مشترک صدا و سیما و ستاد مبارزه با مواد مخدر تدوین و از طریق پیام، رادیو، شبکه های ملی، استانی و برون مرزی منتشر خواهد شد.
- منبع خبر : ایلنا
Tuesday, 15 October , 2024