رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام کرد: بر اساس صلاحیتهای قانونی موجود و در راستای ماده ۳۰۷ قانون آیین دادرسی کیفری به اتهامات نمایندگان تماماً در تهران رسیدگی میشود و در این خصوص شعب ویژهای اختصاص پیدا کرده تا شکایاتی که علیه نمایندگان در سراسر کشور مطرح است در آن شعب نظارت، کنترل و رسیدگی شوند.
گویای خبر – به گزارش خبرگزاری فارس، علی القاصی، رئیس دادگستری استان تهران در نشست شورای قضایی استان تهران ضمن تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر گفت: نقش آیتالله شهید بهشتی در تدوین قانون اساسی، تعریف ساختار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پایهگذاری دستگاه قضایی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ویژه است.
القاصی مهمترین شاخصهها و ویژگیهای مدیریتی ریاست دستگاه قضایی را مورد اشاره قرار داد و در عین حال مقوله «قانونمندی» و «التزام به قانونگرایی» را دو نقطه قوت عدلیه در دوره «تحول و تعالی» ذکر کرد و گفت: یکی از دغدغههای قوه قضاییه در دوره «تحول و تعالی» جامه عمل پوشاندن به منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص دستگاه قضایی عنوان کرد.
القاصی اظهار داشت: توجه به حقوق انسانها و برنتابیدن ظلم از شاخصههای اصلی دستگاه قضایی در دوره «تحول و تعالی» است که بهخوبی در رفتار ریاست معزز دستگاه قضایی مشهود است.
وی با تاکید بر دغدغهمند بودن ریاست قوه قضاییه در خصوص موضوعات مختلف دستگاه قضایی گفت: ریاست معزز قوه قضاییه حساسیت ویژهای در پیگیری جزئیات امور در دستگاه قضایی دارند؛ بهنحوی که موضوعات و مسائل مختلف را شخصاً مورد پیگیری و رصد قرار میدهند.
«تاکید بر اجرای صحیح قوانین و ضوابط» و «پرهیز از رفتارهای هیجانی و شتابزده» دو مورد دیگر از شاخصههای دستگاه قضایی در دوره «تحول و تعالی» است که رئیس کل دادگستری استان تهران مورد اشاره قرار داد و گفت: ریلگذاری که در قوه قضاییه بر اساس تفکرات و ابتکارات ریاست دستگاه قضایی صورت گرفته، برای عدلیه بسیار نویدبخش و امیدوارکننده است.
القاصی «برخورد با فساد و مفسدین در چارچوب قوانین و مقررات به دور از جنجالهای رسانهای» را یکی دیگر از شاخصههای دستگاه قضایی در دوره «تحول و تعالی» ذکر کرد و اظهار داشت: امروز در قوه قضاییه بیش از هر دوره دیگری با مفسدان و جرایمی که در نتیجه دستاندازی به بیتالمال و سواستفاده از مقام و موقعیت شغلی محقق میشود، برخورد صورت میگیرد و امید است که دوره «تحول و تعالی» دستگاه قضایی در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحقق پیدا کند.
رئیس کل دادگستری استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود «کوتاه شدن فرایند رسیدگیهای قضایی» را دغدغه اصلی مجموعه قضایی استان تهران عنوان کرد و گفت: تمامی تلاش همکاران بر آن است که مسیر تظلمخواهی برای مراجعان به کمترین شکل ممکن کاهش پیدا کند و مردم برای تظلمخواهی با کمترین مشکل و مانع مواجه باشند.
وی مقوله «حقوق عامه» را یکی از محورهای مورد پی گیری و اهتمام ویژه در دوره «تحول و تعالی» ذکر کرد و گفت: مقوله حقوق عامه، حوزهای بسیار وسیع و گسترده است؛ چرا که دایره شمول آن و وظایفی که دستگاهها و نهادها در قبال حقوق جامعه دارند، گسترده است و امروز بهعنوان یکی از اولویتها در دستگاه قضایی پیگیری و دنبال میشود و اقدامات قابل توجهی در این حوزه صورت گرفته است.
القاصی مبارزه با زمینخواری و تعرض به حقوق بیتالمال را از مصادیق حقوق عامه دانست و گفت: اقدامات برجستهای در مجموعه قضایی استان تهران بهمنظور رفع تصرف از اراضی ملی و منابع طبیعی صورت گرفته که سبب اعاده بخش قابل توجهی از اراضی ملی و منابع طبیعی به بیتالمال شده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران «ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» و «اداره تصفیه امور ورشکستگی» را دو ابزار مهم و اثرگذار دادگستری کل استان تهران در جهت حمایت از چرخه تولید دانست و اظهار داشت: در ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مسائل و مشکلات شرکتها و واحدهای تولیدی که با موانع حقوقی و قضایی مواجه هستند و یا در مسیر فعالیت آنها سنگاندازی صورتگرفته مورد پیگیری قرار میگیرد و با استفاده از ظرفیتهای قانونی نسبت به حل مسائل و مشکلات این واحدهای تولیدی اقدام میشود.
رئیس کل دادگستری استان تهران «قضازدایی از دعاوی و اختلافات با استفاده حداکثری از نهادهای شبه قضایی» و «ایجاد حداکثری صلح و سازش» را از اولویتهای دیگر مجموعه قضایی استان تهران عنوان کرد و گفت: در دادگستری کل استان تهران تاکید بر این است که تا جای ممکن دعاوی مردم، در دادسراها و دادگاهها کمتر طرح شود و ماهیت قضایی به خود بگیرد؛ چرا که صلح و سازش دارای ویژگیهایی است که در اقدام قضایی وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه سخنان خود «تکریم مراجعان» را یکی از سیاستهای عدلیه و مورد تاکید ریاست قوه قضاییه در دوره «تحول و تعالی» ذکر کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون ۵۶ هزار نفر بهصورت چهره به چهره با همکاران در واحدهای قضایی ملاقات حضوری داشتند و مشکلات و مسائل حقوقی و قضایی خود را بدون واسطه با مسئولان قضایی مطرح کردند و مسائل و مشکلات آنها مورد پیگیری قرار گرفت.
وی با تاکید بر رویکرد دستگاه قضایی مبنی بر تسهیل دسترسی شهروندان به مدیران قضایی و زدودن موانع موجود در این فرایند گفت: رویکرد دستگاه قضایی در دوره «تحول و تعالی» به سمت «مردمی شدن» و «اجتماعی شدن» است و «مردمیسازی» قوه قضاییه بهعنوان رکن اصلی تصمیمگیریها در مجموعه قضایی است.
وی در ادامه با بیان این که دادگستری کل استان تهران بر اساس صلاحیتهای قانونی موجود و در راستای ماده ۳۰۷ قانون آیین دادرسی کیفری به اتهامات نمایندگان تماما در تهران رسیدگی میشود، اذعان کرد: در این خصوص شعب ویژهای اختصاص پیدا کرده تا شکایاتی که علیه نمایندگان در سراسر کشور مطرح است در آن شعب نظارت، کنترل و رسیدگی شوند.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر
Tuesday, 3 December , 2024