رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با اشاره به تولید سالانه ۳.۵ میلیارد دز واکسن در این موسسه وابسته به وزارت جهادکشاورزی از ۴۰۰ میلیون دلار اثربخشی تولید این واکسن‌ها در کشور خبر داد.

به گزارش گویای خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، علی اسحاقی امروز به مناسبت یکصدمین سالگرد تأسیس موسسه رازی و در قالب سی‌امین تور رسانه‌ای سازمان تات، دو واکسن جدید تولیدی موسسه را به نام واکسن ضد بیماری «تیلریوز» مقاوم به گرما برای مصرف دام‌های بزرگ و واکسن دوگانه کلون – برونشیت (H120) که برای بیماری نیوکاسل و برونشیت طیور کاربرد دارد، رسما به جامعه دامپزشکی کشور معرفی کرد.

وی با تأکید بر ضرورت خوداتکایی و حمایت از تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک مورد نیاز کشور که همواره تحت رصد مستمر و مورد هجمه و فشارهای سیاسی و اقتصادی دشمنان بوده، افزود: این موضوع بیانگر نگاه استراتژیک و نقشه‌های احتمالی دشمنان برای کارشکنی در استمرار و توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی و تولیدی این مرکز مهم و حیاتی در کشور است که پس از انقلاب اسلامی همواره مورد تحریم علمی و فنی دشمنان هم قرار داشته است.

رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با اشاره به تنوع و تعدد محصولات بخش واکسن انسانی و دامی هم گفت: موسسه تحقیقات واکسن رازی به همین دلیل به عنوان مجموعه‌ای منحصر به فرد در کشور و معروف در جهان است، چنانکه در حال حاضر ۹۳ فرآورده بیولوژیک پزشکی و دامپزشکی را تولید و به جامعه عرضه می‌کند.

وی افزود: فرآورده‌های پزشکی شامل آنتی‌سرم ضدمار و عقرب گزیدگی و واکسن‌های پزشکی حداقل شامل ۱۱ مورد واکسن تزریق اجباری کودکان و فرآورده‌های دامپزشکی شامل واکسن‌های ویروسی و باکتریایی دام و طیور و همچنین کیت‌ها و آنتی‌ژن‌های استاندارد است.

اسحاقی درباره اثربخشی موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در سطح کشور گفت: تنها در حوزه بیماری فلج اطفال به علت تولید واکسن این بیماری در موسسه، بالغ بر ۲۰ سال است که این بیماری در کشور ریشه‌کن شده و درباره بیماری سرخک، سرخجه و دیفتری هم همین اتفاق افتاده است.

وی افزود: در حوزه دام و طیور هم بسیاری از واکسن‌ها تولید این موسسه است به ویژه این که تأمین بخشی از نیاز چندین میلیاردی واکسن صنعت بزرگ طیور در موسسه رازی انجام می‌شود.

رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، مشکل کمبود نیروی انسانی و اعتبارات را از جمله چالش‌های پیش روی موسسه رازی عنوان کرد و گفت: علاوه بر رفع مشکلات مربوط به استخدام نیروهای جدید، قدیمی بودن زیرساخت‌ها که برخی از بخش‌ها حدود ۱۰۰ سال هم قدمت دارند، از جمله موانعی است که نه تنها ‌باید در مسیر ارتقای سطح فعالیت موسسه بازسازی و حتی نوسازی شوند.

  • منبع خبر : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی