کشاورزی از جمله صنایعی است که برای توسعه یافتگی به استفاده از فناوریهایی دارد که کارآمدی اقدامات و کیفیت محصولات تولیدی را افزایش میدهند.
به گزارش گویای خبر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این صنعت جهانی و راهبردی در همه کشورها از شیوه سنتی به سمت استفاده از فناوریهای نوظهور حرکت کرده و با این کار سرعت و کیفیت تولید محصولات را ارتقا داده است. بیشتر کشورهای توسعه یافته هم برای این کار از ۸ فناوری مطرح در این زمینه همچون اینترنت اشیا، اتوماسیون و رباتیک، پلتفرم نرم افزاری و اپلیکیشن، داده کاوی و هوش مصنوعی، سنسور، خودروی بدون سرنشین، تصویربرداری هوایی و پردازش تصویر، زیست فناوری و کشت سلولی استفاده میکنند.
«آسیبپذیری بالای محصولات کشاورزی و دامی در مقابل شرایط آب و هوایی نامساعد، خشکسالی، توفان، سیل و…»، «محدودیت منابع و زمین برای تامین نیاز غذایی جمعیت روبهرشد و اثرات مخرب زیستمحیطی فعالیتهای گسترده کشاورزی و دامداری»، «از دست رفتن حجم زیادی از محصولات و کاهش بهرهوری به دلیل عدم اطلاع از وضعیت و نیازهای هر محصول»، «پیچیدگی مدیریت یکپارچه و کارآمد فعالیتهای کشاورزی و دامداری»، «وجود واسطههای متعدد و عدم دسترسی مستقیم به تامینکنندگان، مصرفکنندگان اصلی» و «تحولات بازار» از جمله چالشهایی است که فعالان در صنعت کشاورزی با آن مواجه هستند.
چالشهایی که تنها با کمک مدیریت صحیح، استفاده از تجهیزات مدن و فناوری های نوظهور قابل رفع هستند و با کمک این عوامل می توان صنعت کشاورزی را به شکلی پایدار توسعه داد. در کنار این عوامل، موضوعاتی چون ارتقای سطح علمی کشاورزان و شکل دهی شبکه های تخصصی، تسهیل و بهبود فعالیتهای مدیریتی، روش های نوین کشاورزی و کشاورزی دقیق و خرید و فروش آنلاین هم میتواند در تحقق این موضوع کمک کننده باشد.
صنعت کشاورزی از جمله صنایعی است که در ایران چندان با فناوری عیاق نشده و هنوز سهم شرکتهای دانشبنیان و خلاق و فناوری ها در این عرصه قابل قبول نیست و به همین دلیل این صنعت در ایران همچنان به شیوه سنتی و با کارکردی پایینتر از حد استانداردهای جهانی ادامه حیات میدهد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا این خلا را با توانمندی و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق پر کند.
- منبع خبر : پایگاه اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
Wednesday, 4 December , 2024