سید احسان خاندوزی گفت: اتفاق امروز که با همت بانک قرض‌الحسنه رسالت صورت گرفت، بسیار ارزشمند و الهام‌بخش برای سایر طرح‌های حوزه بانک‌داری و بانک‌داری اسلامی است.

به گزارش گویای خبر به نقل از شادا،  سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در«آیین رونمایی از وام قرض‌الحسنه بدون کارمزد» بانک قرض‌الحسنه رسالت که در مرکز همایش‌های سازمان صدا و سیما برگزار شد، گفت: اتفاق امروز که با همت بانک قرض‌الحسنه رسالت صورت گرفت، بسیار ارزشمند و الهام بخش برای سایر طرح‌های حوزه بانک‌داری و بانک‌داری اسلامی است.

وی در ادامه بیان کرد: در ستاد اقتصادی دولت برای این‌که هدف گذاری عدالت مالی را به درستی پیش ببریم ، چاره‌ای جز تاکید ویژه بر شاخص شمول مالی نداریم. یعنی دسترسی‌های عموم طبقات جامعه را به خدمات مالی، بیشتر، سهل تر و ارزان تر به عنوان سه رکن عدالت مالی در دستور این ستاد دهیم و همه تلاش‌هایی که در این خصوص در وزارت اقتصاد صورت گرفته، مانند طرح افزایش توثیق، سامانه ستاره برای سهل کردن دسترسی مردم تا سفته و برات الکترونیکی و تسهیلات خرد بدون ضامن از جمله خود تقویت بانک‌داری قرض‌الحسنه همه در راستای ایجاد همین عدالت مالی و دسترسی بیشتر عامه و طبقات مختلف مردم با هزینه کمتر و آسان تر به خدمات مالی است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین بیان کرد: در سال جاری دو گام بلند در حوزه بانک‌داری برداشته شد؛ در گام اول که در شهریور ماه و با پیگیری‌های وزارت اقتصاد و همکاری شورای پول و اعتبار و همچنین رییس بانک مرکزی رخ داد، موفق شدیم فرآیندهای اخذ کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه را از مدل یکپارچه ۴ درصد کارمزد خارج کنیم که آنچه امروز در حال رونمایی است ثمره این تلاش و همکاری است.

وی افزود: مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت از این پتانسیل به نحو احسن استفاده کرد؛ البته باید این مساله زودتر اتفاق می‌افتاد اما موانع مقرراتی سبب تاخیر در این امر می‌شد و این مصوبه کمک کرد تا بانک‌ها در کارمزد پایین تر با هم رقابت کرده و مردم نیز تسهیلات قرض‌الحسنه را با کارمزد پایین تر دریافت کنند.

خاندوزی همچنین متذکر شد: گام دوم نیز در آبان ماه برداشته شد که اساسنامه نمونه بانک‌های قرض‌الحسنه تعیین تکلیف شد که در این مورد نیز نیز از هم بخش‌های بانک‌داری اسلامی، شورای پول و اعتبار، صاحبنظران و متخصصان این حوزه جای تشکر دارد که ما را در این خصوص یاری کردند.

وی سپس اضافه کرد: ریل گذاری جدید در حوزه بانک‌داری اساسا سبب شد تا ما نگاه ویژه و جدیدی به بانک‌های قرض‌الحسنه با اساسنامه و تیپ متفاوتی از اختیارات و قواعد تنظیم گری از طرفی و از سوی دیگر نیز این اجازه را برای فضای رقابت به سمت کاهش کارمزدها و سهل کردن دسترسی‌ها داشته باشیم .

خاندوزی در ادامه با ذکر آماری در خصوص پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه نیز گفت: در پایان سال ۱۴۰۰ حدود دو نیم درصد از نقدینگی کشور سپرده گذاری بانک‌های قرض‌الحسنه یعنی رسالت و مهر ایران بودند. این عدد در پایان شهریور ۱۴۰۲ به بیش از ۴ درصد یعنی ۴٫۲ درصد مجموع نقدینگی ما رسید که نشان دهنده این است که علی رغم همه مسائل مختلف سهم و نسبتی که بانک‌های قرض‌الحسنه در طول دو سال اخیر از مجموع نقدینگی‌ها و تسهیلات بانکی برده اند، سرعت بیشتری نسبت به سایر بانک‌ها داشته اند.

وی افزود: از سوی دیگر، یک اتفاق مبارک دیگر نیز در این بخش رخ داده داده که در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران منتظر آن هستیم که این مسیر کاهش کارمزدها و یا تسهیلات حتی بدون کارمزد از انتهای آذرماه در این مجموعه نیز آغاز می‌شود و راه گشای این مسیر بانک قرض‌الحسنه رسالت بود.

افزایش ۱۰۰ درصدی پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه بانک مهر ایران

خاندوزی همچنین با ذکر آماری از پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه گفت: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تنها بانکی است که توسط بانک‌های دولتی مدیریت و سهامداری می‌شود. در حال حاضر میزان تسهیلات دهی این بانک از سالی یک و نیم میلیون به سه میلیون عدد رسیده که این اتفاق مبارک و قابل توجهی است.

وی اضافه کرد: در میزان افزایش پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه نسبت به سال ۱۴۰۰ در ۱۴۰۱ نیز ۹۰ درصد افزایش و در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل حدود ۱۰۰ درصد افزایش مشاهده می‌شود. از سوی دیگر دولت در افزایش سرمایه این بانک نیز که در آغاز به کار دولت ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه این بانک بوده که در سال بعد به ۵ هزار میلیارد تومان و اکنون نیز در این لحظه ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه دارد، که نشان دهنده توجه ویژه سیاستگذاران به بحث قرض‌الحسنه در کشور است.

خاندوزی در پایان ابراز امیدواری کرد که، با کمک همه اجزای اقتصادی کشور پرداخت قرض‌الحسنه خرد از سقف کنترل ترازنامه بانک‌ها خارج شود تا سبب رضایت‌مندی مردم برای رفع نیازهای خرد آن‌ها باشد.

  • منبع خبر : شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)