جانشین فرماندهی انتظامی تهران از استقرار ماموران انتظامی در ۲۵۴ نقطه آسیب خیز در تهران خبر داد و گفت: هفته پر کاری برای نیروی انتظامی به دلیل چهارشنبه سوری، پنجشنبه آخر سال، میلاد امام زمان (عج)، دربی و عید نوروز پیش رو داریم.

به گزارش  گویای خبر به نقل از ایرنا، سردار حمید هداوند، عصر سه شنبه در دومین نشست ستاد ویژه مدیریت بحران کلانشهر تهران با اشاره به تقسیم تهران به چهار پهنه قرارگاه انتظامی افزود: از ساعت ۱۴ امروز کارکنان نیروی انتظامی در ۲۵۴ نقطه آسیب خیز شهر تهران مستقر شده اند.

جانشین فرماندهی نیروی انتظامی با اشاره به توقیف خودروهای مساله دار، ادامه داد: بعد از تعطیلی ادارات و موسسات به شعب بانک ها اعلام کرده ایم تا از ظرفیت حراست خود استفاده کرده و دوربین های کنترلی خود را فعال کنند تا در صورت بروز حادثه به سرعت اطلاع رسانی انجام شود.

وی با اشاره به استقرار نیروی انتظامی در بوستان ها، پارک ها و اماکن عمومی بیان کرد: ماموریت ما در کارگروه نیروی انتظامی ایزوله کردن سایت های حادثه است.

طرح آموزشی ویژه برای پایتخت تهیه شده است

مهراب شریفی سده معاون توسعه منابع انسانی و پشتیبانی جمعیت هلال احمر عنوان کرد: هلال احمر از سال ها قبل زیرساخت خوبی برای ‌آموزش ها به ویژه در سایت خادم ایجاد کرده است. همچنین به دنبال آکادمی آموزش هلال احمر در کشورهای فارسی زبان هستیم. ۷ هزار خانه هلال در سراسر کشور داریم. علاوه بر این طرح جامع آموزش همگانی کشور تهیه شده و به صورت ویژه طرحی برای شهر تهران تهیه شده و امیدواریم به زودی به تصویب برسد.

برای اجرای طرح آموزش سالانه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است

شاهین فتحی مدیرعامل سازمان هلال احمر استان تهران نیز بیان کرد: امیدواریم شیوه نامه پویش شهر آماده در این جلسه مورد تصویب قرار بگیرد تا تسری اقدامات آموزش همگانی و آمادگی برای مخاطرات انجام شود. در این طرح آموزش  برای ۳ میلیون و۲۰۰ هزار نفر  پیش بینی بینی شده است‌. برای اجرای این طرح سالانه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همچنین درباره طرح عملیات جستجو و نجات برای شهرتهران و اسکان و تغذیه اضطراری نیز اقداماتی انجام شده است که امیدواریم با همکاری بین بخشی به نتیجه مناسب برسد.

یک پایگاه مدیریت بحران و یک ایستگاه لرزه نگاری آماده بهره برداری است

معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این نشست درباره افتتاح دو پروژه این سازمان توضیحاتی ارائه کرد.

اسماعیل سلیمی اظهار داشت: ۱۰۳ پایگاه پشتیبانی در تهران داریم  که ۱۰ مورد دیگر نیز در حال ساخت است.به طوری که یک پایگاه مدیریت بحران در منطقه ۱۸ با ۴۰ میلیارد تومان اعتبار ساخته شده که به بهره برداری می رسد، همچنین ایستگاه لرزه نگاری درون گمانه ای  در منطقه ۱۵ نیز آماده بهره برداری است.

۳۱ درصد از مدارس پایتخت شرایط بحرانی دارند

معاون آموزش و مشارکت های مردمی  سازمان پیشگیری و مدیریت شهر تهران نیز در این نشست گفت: موضوع آموزش در مدیریت بحران مساله مهمی بوده و دارای دو بعد آموزش تخصصی و همگانی است.

شاهین مظفری با اشاره به پژوهش های انجام شده درباره وضعیت مدارس شهر تهران در زمان بحران افزود: این بررسی ها نشان می دهد که ۳۱ درصد از مدارس پایتخت در وضعیت بحرانی قرار دارد به ویژه اینکه نیازمند تامین منابع مالی جهت ایمن سازی هستند.

وی با اشاره به لزوم کمک شهرداری تهران به آموزش و پرورش با هدف ایمن سازی مدارس ادامه داد: با توجه به اینکه شهرداری تهران به صورت سالانه بودجه ای را جهت تامین تجهیزات آموزشی در اختیار آموزش و پرورش قرار می دهد، لازم است بخشی از این بودجه صرف ایمن سازی مدارس شود.

مظفری با اشاره به آموزش ۲۷۳ هزار نفر از دانش آموزان و معلمان در شهر تهران بیان کرد: این امکان وجود دارد تا این آموزش ها به عنوان تجربه موفق به سایر استان های کشور انتقال یابد.

وی ضمن تاکید بر ایجاد و راه اندازی یک دانشگاه علمی و کاربردی در حوزه مدیریت بحران یادآور شد: در حوزه آموزش های تخصصی نیازمند راه اندازی یک دانشگاه علمی و کاربردی هستیم. این در حالی است که در سال های گذشته چنین دانشگاهی وجود داشت اما در سنوات قبل شورای شهر رای به انحلال این مرکز علمی تخصصی داد.

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد: بخشی از آموزش های سازمان به صورت تخصصی می تواند به عنوان زیرساخت آموزش های دانشگاهی در نظر گرفته شود اما نیازمند ایجاد یک مرکز علمی تخصصی در این حوزه هستیم.

وی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: لازم است تا دستگاه ها و سازمان های شهر تهران گزارش های خود را پیرامون برگزاری دوره های تخصصی به دبیرخانه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران به صورت ۶ ماهه ارسال کنند.

اعتماد مردم به دستگاه های امدادرسان تا ۲۴ درصد کاهش داشته است

رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی به کاهش ۲۴درصدی اعتماد مردم به سازمان های امدادرسانی پرداخت و گفت: تشکیل ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران اتفاق خوبی است که توسط شهرداری پایتخت انجام شده است.

حمید خانکه با اشاره به لزوم انجام پژوهش در مدیریت بحران کشور و شهر تهران افزود: باید سعی کرد تا مدیریت بحران را از حالت حاکمیتی صرف خارج کرد، ضروری است تا به نقش مردم در این حوزه توجه ویژه شود.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر بازگرداندن اعتماد مردم به دستگاه های امداد رسان است. مطالعات نشان می دهد اعتماد مردم به این سازمان ها ۲۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: باید به نقش خانواده ها در مدیریت بحران توجه ویژه شود؛ چرا که بر مبنای مطالعات بین المللی مدیریت بحران حاکمیتی در هفته اول وقوع حوادث و بلایای طبیعی کارآیی لازم را ندارد و در این میان خانواده ها می توانند حضور تاثیرگذارتری داشته باشند.

به همت شهرداری نوسازی بافت های فرسوده جزو اولویت ها قرار گرفته است

در ادامه این نشست رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: در ۱۴ نقطه کشور ستادهای بازسازی در حال انجام وظیفه هستند؛  ۸ نقطه زلزله زده و ۶ نقطه سیل زده‌ داریم که بنیاد مسکن پس از امداد و نجات که توسط سایر نهادها انجام می شود باید بازسازی را انجام دهد.

اکبر نیکزاد افزود: در تهران روی کمربند زلزله قرار داریم. بر همین اساس با رویکرد شهردار بحث نوسازی بافت های فرسوده جزو اولویت ها قرار گرفته و مجموعه ای در شهرداری در این باره شروع به کار کرده است. امروز عملیات اجرایی ساخت ۳ هزار واحد مسکونی شروع شده است. امیدواریم این بافت های فرسوده و ناپایدار نوسازی شوند که در کنار شایمنی بخشی باعث زیبایی بخشی به شهر هم می شوند.

  • منبع خبر : ایرنا