مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه درباره پیامک‌های جعلی به قصد کلاهبرداری گفت: شهروندان در صورت مواجهه با این نوع کلاهبرداری به شماره ۰۹۶۳۸۰ پلیس فتا گزارش دهند تا حساب بانکی کلاهبرداران که پول‌ها را به آن انتقال می‌دهند، مسدود شود.

به گزارش گویای خبر به نقل از ایرنا، حسین پورمند افزود: کلاهبرداران با سواستفاده از ارتباط قوه قضاییه با مردم از طریق سامانه‌هایی مانند ثنا اقدام به ارسال پیامک‌هایی جعلی به کاربران تلفن همراه می‌کنند و از آنها می‌خواهند وارد لینک انتهای پیامک شوند. این لینک کاربر را به درگاه پرداخت الکترونیکی هدایت می‌کند و در ازای مبلغ ناچیز رمز دوم را می‌خواهد که معمولا در بار اول رمز را قبول نمی‌کند و می‌گوید اشتباه است. درصورتی که رمز دوم کاربر اشتباه نیست و کلاهبردار با این کار زمان می‌خرد تا بتواند از حساب قربانی پول خارج کند.

وی به مشخصه‌های کلاهبردار اشاره کرد و اظهار داشت: پیامک‌ جعلی دو مشخصه مهم دارد؛ ابتدا اینکه این پیامک‌ها با سر شماره‌ معمولی ارسال می‌شود و دیگر مشخصه لینک موجود در پیامک است. کلاهبرداران برای ارتکاب جرم زمینه‌های آن را فراهم می‌کنند. آنها معمولا افراد باهوشی هستند که با برنامه‌ریزی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

پورمند درباره تفاوت بین سارق و کلاهبردار گفت: سارق، پنهانی مال مردم را از آنها می‌رباید ولی کلاهبردار با برنامه‌ریزی باعث می‌شود مردم مال و اموال خود را در اختیار کلاهبردار بگذارند.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری تاکید کرد: شهروندان باید بدانند تنها سرشماره پیامک‌های قوه قضاییه Adliran و برای پلیس فتا police Fata است همچنین سامانه‌ای که در پیامک‌های قوه قضاییه برای ارجاع معرفی می‌شود، سامانه ثنا است.

تنها سرشماره پیامک‌های قوه قضاییه Adliran و برای پلیس فتا police Fata است همچنین تنها سامانه‌ای که در پیامک‌های قوه قضاییه برای ارجاع معرفی می‌شود، سامانه ثنا است.

وی اظهار داشت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با همکاری و هم‌افزایی پلیس فتا و رسانه توانست رشد این نوع کلاهبرداری را کنترل و کاهش دهد و جامعه را نسبت به آن آگاه کند.

پورمند خاطر نشان کرد: جرم زاییده اجتماع است و برای ایمن کردن جامعه باید قانون‌گذار، رسانه و دستگاه‌های ذیربط وظایف خود را انجام دهند تا جامعه نسبت به جرم ایمن شود و آرامش در حد استاندارد به‌وجود آید.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری درباره نقش ارتقا آگاهی‌های عمومی در مواجهه با جرم افزود: در ارتقا آگاهی‌های عمومی و آموزش‌های حقوقی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، رسانه‌ها و سایر دستگاه سهم دارند همچنین مسئولیت اجتماعی آحاد جامعه مسئله مهمی است.

  • منبع خبر : ایرنا