روش‌های گوناگونی برای ترمیم و التیام زخم‌ها استفاده می‌شود که وکیوم تراپی، به عنوان یکی از شیوه‌های نوآورانه به شمار می‌رود که با توسعه فناوری‌های زیستی به مرحله بازار رسیده است.

به گزارش گویای خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وکیوم تراپی به همراه پانسمان زخم، روشی موثر برای درمان زخم بوده که در آن به طور متناوب یا پیوسته، فشار منفی بر زخم اعمال می‌شود و سبب تسریع درمان انواع زخم می شود.

در وکیوم تراپی ابتدا پمپ روشن شده و بلافاصله میزان فشار منفی بستر زخم را به مقدار تنظیم شده توسط کاربر می ‌رساند و به دلیل مکانیزم بدون درد به کار گرفته شده در این مد، از همان لحظات ابتدایی بیمار هیچ گونه دردی احساس نمی ‌کند.

درمان زخم بدون درد

وکیوم تراپی در روشی دیگر، ابتدا فشار منفی را به میزان حداکثر تنظیم شده توسط کاربر می ‌رساند و سپس بر اساس زمان انتخابی به حالت استراحت باز می گردد. در این حالت نیز بیمار دردی احساس نمی کند در این مود سرعت درمان برای زخم ها بیشتر است

در روشی دیگر کاربر قادر است ترکیبی آر مود پیوسته و دینامیکی را بهم تنظیم و بر بستر زخم اعمال کند. زخم های متنوعی را با وکیوم تراپی می توان درمان کرد و اثر بخشی بیشتری را در درمان زخم ها شاهد بود . استفاده از این روش در تحقیقات درمانی زخم برای پژوهشگران بسیار کاربردی است.

در وکیوم تراپی فوم از جنس پلی اورتان با منافذ باز است که در اندازه های مختلف، ضد حساسیت، غیر چسبنده به بستر زخم و زیست سازگار است که با توزیع یکسان فشار منفی در بر بستر زخم ها امکان رشد بافت های گرانوله و خروج ترشحات را فراهم می کند.

پس از این مرحله شست و شو صورت می گیرد. هدف از شست و شو حفظ رطوبت محیط زخم و سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم است. این روند کاملا هوشمند بوده و در عین حال می تواند توسط اپراتور از راه دور نیز کنترل شود.

کاهش بازه زمانی درمان زخم

زخم بستر، زخم دیابت و زخم های مزمن بیشتر بوسیله وکیوم تراپی صورت می گیرد و طول درمان زخم را به یک چهارم کاهش می دهد و هزینه های بیمار را کاهش می دهد.

این مدیر حوزه دانش بنیان توضیح داد: وکیوم تراپی ساخت داخل، یک پنجم نمونه خارجی قیمت دارد و با این وجود به شبکه متصل می شود و زخم را به صورت هوشمند پردازش می کند. بواسطه این ویژگی ها صادرات نیز تسهیل شده است و ارزآوری قابل توجهی برای کشور رقم خورده است.

با این روش فناورانه که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط شرکت دانش بنیان شرکت مهندسی فن آور پویا سپاهان ۳۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و ده ها فرصت شغلی نیز به صورت غیرمستقیم بواسطه تولید وکیوم تراپی در داخل کشور ایجاد شده است.

  • منبع خبر : پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری