رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: امسال ۲۰۰۰ میلیارد تومان به راه‌های عشایری اختصاص یافته است تا بتوانیم تحولی جدی را در راه‌های عشایری ایجاد کنیم.

به گزارش گویای خبر به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباس پاپی‌زاده در برنامه زنده تلویزیونی صبح بخیر ایران از شبکه یک سیما اظهار داشت: ۶۶ هزار کیلومتر ایل‌راه عشایری در کشور داریم که به دلیل صعب‌العبور بودن مسیرها، عشایر همیشه دچار مشکل هستند و متاسفانه هنوز در برخی از مناطق تعداد زیادی از مسیرهای تردد از رودخانه ها به صورت کابلی و گرگر است.

وی گفت: کل اعتبارات راه‌های عشایری در سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان بود؛ اما خوشبختانه امسال به بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته و این نوید را می دهد که بتوانیم یک تحول جدی را در راه های عشایری ایجاد کنیم.

پاپی‌زاده افزود: امسال در تامین آب شرب عشایر نیز رشد اعتباری چند صد درصدی را داریم تا بتوانیم شبکه پایدار آبرسانی به عشایر را توسعه دهیم و عشایر عزیز در تامین آب شرب دچار مشکل نباشند.

پرداخت تسهیلات ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی «دامدار کارت» به عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به سیاست‌های کارآمدسازی یارانه‌ها و ضرورت ساماندهی ارز، اظهار داشت: تصمیمات خوبی در وزارت کشاورزی از جمله تامین تسهیلات لازم برای خرید علوفه گرفته شده که امروز ۲۰ هزار میلیارد تومان برای بخش دامپروری و طیور کشور اختصاص داده شده که در طول تاریخ چنین عددی بی نظیر است.

وی ادامه داد: عشایر می‌توانند از دو طریق اقدام کنند یکی موضوع «دامدار کارت» است که دریافت آن بسیار تسهیل شده و با دستوری که وزیر جهاد کشاورزی صادر و دولت همکاری کردند، پرداخت تسهیلات با روش ضمانت زنجیره‌ای بین خود عشایر انجام می‌شود و در حال حاضر درصد قابل توجه ای از عشایر از این تسهیلات استفاده کرده اند.

پاپی زاده گفت: این تسهیلات بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است که عشایر بنا به تعداد دامی که دارند می توانند از این تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش استفاده کنند.

وی با بیان این که قسمت دوم کار مربوط به فعالیت اتحادیه‌های عشایری است که سهامداران آن خود عشایر هستند، افزود: از طریق تسهیلات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری، اتحادیه های عشایری در ۳۱ استان اقدام به خرید و ذخیره سازی علوفه می کنند تا در زمانی که عشایر نیاز دارند در اختیار آنان قرار دهند.

تلاش می کنیم کل جمعیت عشایری تحت پوشش بیمه قرار بگیرند

رئیس سازمان امور عشایر ایران در خصوص بیمه اجتماعی عشایر اظهار داشت: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر که سال ۱۳۸۴ تاسیس شده به دلایل مختلف تاکنون موفق نبوده و یکی از دلایل آن توان مالی خود عشایر در پرداخت حق بیمه است.

وی گفت: امسال تامین اعتباری خوبی اتفاق افتاده تا بیمه اجتماعی عشایر را به صورت رایگان انجام دهیم که عملیاتی شدن آن نیازمند یکسری مصوبات است که پیگیر هستیم این مراحل قانونی انجام شود و تلاش ما این است کل جمعیت عشایری را تحت پوشش بیمه قرار بدهیم که لازم است خود عشایر هم از آن استقبال کنند.

  • منبع خبر : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی