برای نخستین بار در تاریخ یک فضاپیما به سیارکی برخورد کرد تا روشی برای جلوگیری از انقراض حیات روی زمین را آزمایش کند.
به گزارش گویای خبر به نقل از خبرگزاری مهر، فضاپیمای ناسا به نام DART با سیارکی کوچک در فاصله ۱۱ میلیون کیلومتری زمین برخورد کرد. محققان ناسا این عملیات را نخستین آزمایش سیستم دفاع سیارهای علام کردند. هدف این ماموریت نیز تغییر مدار سیارک Dimorphos دور سیارک Didymos بود تا نشان داده شود انسان میتواند در صورت نزدیک شدن سیارکی خطرناک به زمین، مسیر آن را تغییر دهد.
طبق اطلاعات موجود فضاپیمای DAR که به اندازه یک ماشین کوچک حمل ونقل در زمین گلف است در ساعت ۲۳:۱۴ دقیقه به وقت گرینویچ به سیارک Dimorphos برخورد کرد. هنگام برخورد سرعت حرکت فضاپیما ۲۲۵۰۰ کیلومتر برساعت بود.
هرچند این فضاپیما به اندازه کاوشگرهای دیگر بزرگ نیست، اما ناسا امیدوار است فضاپیمای ۶۰۰ کیلوگرمی اش بتواند سیارکDimorphos با قطر ۱۶۳ متر را وادار کند با سرعت بیشتری دوره سیارک Didymos خود مدار بزند.
نانسی چابوت یکی از محققان سیارهشناسی و رهبر هماهنگی پروژه DART در این باره میگوید: فضاپیما بسیار کوچک است.
این ماموریت به طور موفقیت آمیز انجام شد. فضاپیمای DART در بخش اعظم ۴ ساعت عمرش در وضعیت اتوماتیک قرار داشت و سیستم ناوبری آن در ساعت آخری روی سیارک Dimorphos متمرکز بود.
دوربین اصلی فضاپیما نیز تصویری از لحظه برخورد با سیارک را به زمین مخابره کرده است.
النا آدامز مهندس سیستم ها در ماموریت DART در دانشگاه جان هاپکینز میگوید: تا جایی که ما میدانیم نخستین تست دفاع سیارکی موفقیت آمیز بود. تصور میکنم حالا ساکنان زمین با آرامش بیشتری می خوابند!
ماموریت DART در نوامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد و طی آن فضاپیمایی با همین نام به سمت سیارک دوتایی Didymos پرتاب شد تا مسیر آن را تغییر دهد.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر
Thursday, 30 March , 2023