امروزه اهمیت مقوله بنیادین، راهبردی و سرنوشت ساز فرهنگ عمومی بر هیچ انسان خردورز، استدلال گرا و آگاه پوشیده نیست.
به گزارش گویای خبر فرهنگ عمومی که همانا ارزش های پذیرفته شده و به کار بسته شده توسط آحاد یک جامعه است، بسترساز نوع حرکت یک ملت و تعیین کننده آینده و افق و چشم انداز رویکردها و جهت گیری های آن است.
خوشبختانه ملت بزرگ ایران که دارای تمدنی کهن و فرهنگی غنی است و از مؤلفه های ارزشمندی در حوزه فرهنگ عمومی برخوردار است. عشق و ارادت خالصانه به خاندان رسالت و امامت، برپایی عزاداری های پرشور، تکریم شهیدان و جایگاه فرازمند آنان در چشم ایرانیان، دینداری و ولایتمداری، مشارکت در تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی خود که در قالب انتخابات نمود پیدا می کند.
فرهنگ پاسداشت نوروز که ریشه در ایران کهن داشته، فرهنگ روزه داری و سرور و شادمانی در عید سعید فطر، فرهنگ مقاومت در مقابل متجاوزان به حریم کشور و حفظ عزت و کرامت در مقابل مستکبران و زورگویان، فرهنگ ارتباطات وثیق و وفاق مستحکم اجتماعی میان اقوام و ادیان و مذاهب گوناگون، فرهنگ گذشت و جوانمردی که ریشه در تاریخ این سرزمین دارد و نمونه های بسیاری از این دست؛ از مؤلفه های ارزشمند فرهنگ عمومی جامعه ما هستند که به عنوان مختصات فکری و رفتاری مردم عزیز ما و به مثابه شناسنامه فرهنگ این ملت فرهیخته نمود پیدا می کنند.
اگر ارکان فرهنگ عمومی ملتی دچار ضعف و سستی شده باشد، بی شک آینده روشنی در انتظار آن ملت نخواهد بود. اما چنانچه یک جامعه از فرهنگ عمومی مستحکم و بالنده ای برخوردار باشد، با گام های استوار در مسیر سعادت و بهروزی قدم برخواهد داشت.
تحکیم کیان خانواده، تقویت سرمایه اجتماعی در کشور، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، مفاهمه و پرهیز از قضاوت های شتابان که خشونت های آزاردهنده در جامعه پدید می آورد، باید در کشور ما مرسوم شود. ضمن مقابله حکیمانه با هرگونه تضعیف و معارضه با زبان عمیق و زیبای فارسی، برای تقویت، گسترش و تحکیم زبان فارسی در همه زمینه ها، تلاش ملموس و مجدانه انجام شود.
- نویسنده : حمیدرضا سلیمانی میگونی
Tuesday, 15 October , 2024