معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ دستورالعمل اجرایی «کلینیک های پرستاری آموزش و پی گیری بیمار» خبر داد.
گویای خبر – به گزارش ایرنا، دکتر عباس عبادی گفت: هدف از تاسیس این کلینیک ها، ارتقای سطح سلامت، پیشگیری در سطوح مختلف و بهبود رفتارهای مرتبط با سلامت در جهت دستیابی به بالاترین سطح سلامتی ممکن و استقلال در خود مراقبتی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان و خانواده آن ها می باشد.
وی افزود: یکی از چالش های نظام های سلامت در سراسر جهان، افزایش بار ناشی از سالمندی، بیماری های مزمن، غیرواگیر و صعب العلاج است که به دلایلی نظیر افزایش طول عمر، تغییر سبک زندگی مردم همراه با افزایش مواجهه با بسیاری از عوامل خطر ایجاد شدهاند که با عنایت به پیامدهای ابتلا به این بیماری ها و تبعات و چالش های ناشی از آن، توجه به مدیریت مؤثر این بیماری ها ضرورت دارد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به این که یکی از مهم ترین راهبردها جهت مدیریت این چالش ها، آموزش به بیمار و خانواده و پی گیری بیماران مبتلا تلقی می شود، اظهار داشت: مهم ترین مشکلات پس از ترخیص بیماران مبتلا عدم تبعیت از درمان، سواد سلامت پایین، نارسایی نظام پی گیری پس از ترخیص به دلیل قطع ارتباط کادر درمان با بیمار و ماهیت پیش رونده بیماری هستند.
عبادی ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد ساز و کاری به منظور آموزش به بیمار و پی گیری وی پس از ترخیص، افزود: در پاسخ به این نیاز درک شده و بر اساس تحلیل اسناد بالادستی، تاسیس «کلینیک های پرستاری آموزش و پی گیری بیمار» به عنوان یکی از برنامه های دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری معاونت پرستاری در نظر گرفته شده که دستورالعمل اجرایی این کلینیک ها با تأکید بر نقش اصلی ارایه دهندگان خدمات سلامت در برنامه ریزی، اولویت بندی و اجرای برنامه های آموزش و پی گیری بیمار، ابلاغ شده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به پیامدهای مطلوب پی گیری بیماران مبتلا به سه بیماری صعب العلاج در طرح پایلوت «پرستار پی گیری» نظیر افزایش رضایتمندی بیمار و خانواده، پیشگیری از مراجعات غیر ضروری به اورژانس و کاهش موارد بستری مجدد برنامه ریزی نشده، تصریح کرد: برنامه «پرستار پی گیری» که طی دستورالعمل های قبلی جهت اجرا به دانشگاه های علوم پزشکی منتخب ابلاغ شده بود، با دستورالعمل اجرایی کلینیک های پرستاری آموزش و پی گیری بیمار، ادغام شده است. مشمولین دریافت خدمات پی گیری شامل افراد مبتلا به بیماری های مزمن/ صعب العلاج شامل CHF,CVA,COPD، دیابت، سرطان و آمپوتاسیون معرفی شده از بخش های بستری بوده و سایر افراد، صرفا جهت دریافت آموزش می توانند به صورت مستقیم به این کلینیک مراجعه کنند.
براساس این گزارش، با تفویض تولیت آموزش به بیمار از سوی معاونت درمان به معاونت پرستاری در سال ۱۳۹۶، کلینیک های پرستاری متعددی با هدف آموزش به بیمار و با عناوین مختلف در مراکز درمانی ایجاد شدهاند که به منظور ایجاد هماهنگی، سازماندهی، یکسان سازی ساختار و فرآیندهای جاری در این کلینیک ها و ارتقای کیفیت خدمات ارایه شده به مراجعین، دستورالعمل اجرایی کلینیک های آموزش و پی گیری بیمار با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور، تدوین و ابلاغ شد.
- منبع خبر : ایرنا
Tuesday, 3 December , 2024