وزیر فرهنگ با اشاره به این که دهها و صدها گروه سرود در کشورمان با گویش و زبانهای مختلف وجود دارد؛ گفت: وظیفه دستگاههای فرهنگی و هنری تقویت و ترویج سرود است.
به گزارش گویای خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر به اهمیت موضوع سرود پرداخت و افزود: موضوع سرود و این ترنم زیبایی که محصول نهصت اسلامی مردم ایران است از هنرهایی است که از انحصارات هنری نهضت امام راحل به حساب میآید و اکنون از افتخارات مردمی نهضت انقلاب اسلامی به شمار میرود.
وی در همین رابطه وظیفه دستگاههای هنری را تقویت سرود دانست و گفت: وظیفه دستگاههای فرهنگی و هنری تقویت و ترویج سرود است چراکه دهها و صدها گرو سرود در کشورمان با گویش و زبانهای مختلف وجود دارد؛ در ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد بیش از ۴ هزار گروه سرود فعالیت میکنند که در حال تقویت آنها هستیم و در معاونت هنری وزارت فرهنگ بخش سرود و آهنگهای انقلابی را تاسیس کردیم تا بهصورت ویژه از کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند حمایت کنیم.
اسماعیلی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به جشنواره سرود فجر که به تلفیق هنرمندانه میان شعر، صدا و آهنگ داشتند، افزود: سرود با این ترکیب، شعارهای بزرگ انقلاب اسلامی و نقاط عطف و تاریخساز آن را ماندگار کرد که در این میان چند شخصیت بزرگ مانند استادان حمید سبزواری، گلریز و شاهنگیان تلفیقی برای بیان مفاهیم عمیق شدند که در سرودی برای شهید مطهری تحسین امام عظیمالشان را در پی داشت که نوع حمایت امام از این هنر و شیوه که منحصر به انقلاب اسلامی بود را نمایان کرد.
رئیس شورای هنر با تاکید بر این که امروز انقلاب اسلامی و افتخارات آن تبدیل به کتاب قطوری شده است که برای هر صفحه آن باید هزاران سرود ساخته شود، گفت: در دانش هستهای و شهدای بزرگ این عرصه، حوزه های مختلف منطقهای و سیاست خارجی و شهید بزرگ حاج قاسم سلیمانی افتخارات بزرگی برای کشور ایجاد شده است که در عرصه جنگ روایت و تهاجم گسترده فرهنگی که دشمنان برای ناامید کردن ما تلاش میکنند، نیازمند ابزارهای رسایی مثل سرود هستیم تا این افتخارات را به مخاطب برسانیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تاثیرگذاری سرود «سلام فرمانده» اظهار داشت: همین سرود زیبای سلام فرمانده که تبدیل به سرود سال شد منجر به شکستن مرزهای جغرافیایی ایران عزیز شد فضایی را به وجود آورد که در بسیاری از کشورها این استغاثه به امام عصر چنین درخشان شد. گروه سرودی که متعلق به شهری کوچک با اتکا به مفاهیم انقلاب اسلامی و عنصر امامت دلها را شیفته کرد و میبینیم که بزرگ و کوچک این سرود وحدت بخش را زمزمه میکنند همچنین این سرود ظرفیت بزرگ قدرت نرم انقلاب اسلامی را به رخ جهانیان کشاند و کانون تحلیل و توجه شبکههای رسانهای قرار گرفته است که دست برتر انقلاب اسلامی در عرصه هنر را نشان می دهد.
اسماعیلی با اشاره به استفاده از سرود در کشورهای مختلف گفت: نهضت مردم ایران از بدو تولد با این شیوه هنری بسیاری از مفاهیم بلند نهضت را منتقل کرده است. شاید در ذهن عموم مردم اولین سرود جمعی که در جریان انقلاب خوانده شد و مورد تشویق قرار گرفت را سرود «خمینی ای امام» بدانند که در فرودگاه مهرآباد در استقبال از امام (ره) خوانده شد در حالی که قبل از این سرود، در بسیاری از محافل مذهبی و انقلابی که خط روشن امام راحل را در دوران مبارزه با رژیم سفاک پهلوی تبلیغ میکردند، یکی از مهمترین ابزارها برای رساندن پیام هنر«سرود» بود.
وی به سرود به عنوان یکی از شیوههای جذب جوانان و نوجوانان به فعالیتهای دینی در دوران پیش از انقلاب اشاره کرد و افزود: پیش از انقلاب محدودیتهایی در استفاده از سایر رشتههای هنری در مبارزات وجود داشت اما سرود یکی از ابتکارات بزرگ پیروان نهضت بزرگ امام (ره) بود که با این شیوه یک پیوند معناداری را میان آهنگ، شعر و صدا ایجاد میکرد.
وزیر فرهنگ به نقشآفرینی سرود در دوران دفاع مقدس پرداخت و ادامه داد: در دوران دفاع مقدس همگام با مداحان عزیز که کار بزرگ و شور آفرینی را در ایجاد عشق و علاقه به خاندان آل الله رقم میزدند و عامل اصلی پیروزی و مقاومت مردم بود، سرود بهعنوان یک نگاه و هنر جریان داشت و کارهای بسیار بلند و در ایام اعزام رزمندگان در شهرها و نقاط مختلف پخش میشد و در رادیو و تلویزیون بیشتر آثار متعلق به این آثار بود لذا سرود سهم بزرگی را در دمیدن روح مقاومت در میان مردم ایران داست.
وی به اجرای سرود فرزندان شهید آباده در جماران اشاره کرد و افزود: اجرای سرود گروه آباده در محضر امام عظیمالشان که در جماران صورت گرفت یک کار ویژه و تاریخی بود که با ابزار هنری صورت گرفت. بسیاری از سرودهای تاریخی و خاطرهانگیزی شامل سرودهای دهه فجر و دفاع مقدس برای ما یادوآور روزهای مهم تاریخ معاصر است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: بعد از دوران دفاع مقدس در دهه ۷۰ و ۸۰ شاهد فروکش کردن توجه و میل به این بخش از هنر اصیل متعلق به انقلاب اسلامی بودیم که بار دیگر در دهه ۹۰ رهبری حکیم انقلاب اسلامی با توجه ویژه به این مقوله باعث خیزش مجدد سرود شدند و شاهدیم که امروز در همه بخشهای هنری متعلق به جریان انقلاب موضوع سرود یکی از مهمترین ابزارهای هنری برای ترویج مفاهیم انقلاب اسلامی تبدیل شده است.
امیدواری به ادامه برپایی جشنواره در سال های آتی
سردار سلیمانی رییس سازمان بسیج مستضعفین نیز در بخش دیگری از این مراسم پس از قرائت پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر گفت: اولین جشنواره ملی و بینالمللی سرود فجر این افتخار را دارد که مقام معظم رهبری برای این رویداد پیامی را صادر فرمودند و من این افتخار را دارم که به نمایندگی از دستاندرکاران جشنواره سرود فجر پیام ایشان را برای شما عزیزان قرائت میکنم.
- منبع خبر : پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
Thursday, 10 October , 2024