گویای خبر – با پایان بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، مراسم اختتامیه این مسابقات از ساعت ۲۲:۳۰ بیست و یکم مردادماه ۱۴۰۳ با حضور ورزشکاران کاروان‌های ۲۰۵ کشور در ورزشگاه «استاد دو فرانس» پاریس برگزار شد. این مراسم در حالی برگزار شد که ۴۵ هزار تماشاگر از نزدیک شاهد مراسم بودند. فاطمه مجلل (قایقرانی) و آرین سلیمی (تکواندو) نیز دو پرچمدار به نمایندگی از کاروان ورزش ایران در مراسم اختتامیه حضور داشتند.

سی و سومین دوره بازی‌‌های المپیک ۲۰۲۴ از ۵ تا ۲۱ مرداد به میزبانی پاریس برگزار شد و در پایان، کاروان ورزشی آمریکا با کسب ۱۲۶ مدال (۴۰ طلا، ۴۴ نقره و ۴۲ برنز) در صدر جدول توزیع مدال‌ها قرار گرفت. کاروان ورزشی چین با ۹۱ مدال (۴۰ طلا، ۲۷ نقره و ۲۴ برنز) در رده دوم و ژاپن با ۴۵ مدال (۲۰ طلا، ۱۲ نقره و ۱۳ برنز) در رده سوم ایستاد. استرالیا با ۵۳ مدال (۱۸ طلا، ۱۹ نقره و ۱۶ برنز) در رده چهارم و فرانسه هم به عنوان میزبان این بازی‌ها توانست با ۶۴ مدال (۱۶ طلا، ۲۶ نقره و ۲۲ برنز) در جایگاه پنجم قرار بگیرد.

در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، ۲۰۶ کاروان ورزشی در این دوره از بازی‌های المپیک حضور داشتند، ولی ۹۱ کشور موفق به کسب مدال شدند که از بین آنها ۶۲ کشور حداقل یک مدال طلا کسب کردند.

اما کاروان ورزشی کشورمان که با ۴۰ ورزشکار در این رقابت‌ها شرکت کرده بود، با ۳ طلا، ۶ نقره و ۳ برنز و مجموع ۱۲ مدال در رده ۲۱ جدول توزیع مدال‌ها قرار گرفت که از این تعداد، فقط در دو رشته، از جمله ۸ مدال در رشته کشتی و ۴ مدال در رشته تکواندو به دست آمد. کاروان ایران با کسب این رتبه، ۶ پله نسبت به دوره قبل ارتقا داشت.

کسب مدال طلا توسط سعید اسماعیلی و محمدهادی ساروی در کشتی فرنگی، آرین سلیمی در تکواندو؛ کسب مدال نقره توسط علیرضا مهمدی در کشتی فرنگی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع و رحمان عموزاد در کشتی آزاد، مهران برخورداری و ناهید کیانی در تکواندو؛ کسب مدال برنز توسط امین میرزازاده در کشتی فرنگی، امیرعلی آذرپیرا در کشتی آزاد، مبینا نعمت‌زاده در تکواندو در تاریخ ورزشی کشورمان، همیشه در حافظه‌ها باقی خواهد ماند.

تکواندوی ایران با چهار ورزشکار راهی پاریس شد و با کسب چهار مدال به کار خود پایان داد و تاریخ‌ساز شد. عملکرد بی‌نظیر تکواندوکاران، به ویژه بانوان سرزمین‌مان، در حالی رقم خورد که مبینا نعمت زاده، مهران برخورداری و آرین سلیمی برای نخستین بار به بزرگ‌ترین رویداد ورزشی جهان پا گذاشته بودند و ناهید کیانی به عنوان پرافتخارترین ورزشکار ایرانی زن نیز دومین تجربه المپیکی خود را پشت سر گذاشت.

باید اذعان داشت هادی ساعی که از دی‌ماه ۱۴۰۰ ریاست فدراسیون را عهده‌دار شده است، نقش پررنگی در این رویداد داشته است؛ وی دارای مدال برنز در المپیک ۲۰۰۰ و دو مدال طلا در المپیک ۲۰۰۴ و ۲۰۰۸ است که در تاریخ ورزش ایران جاودانه شد و همچنان پرافتخارترین المپیکی تاریخ کشورمان است.

  • نویسنده : مریم زارع پستکی زاد، سردبیر