رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: پژوهشگاه در رویکرد جدید سعی دارد با رویکرد آینده پژوهی و پیش بینی مسیر آینده قوه قضاییه به سمت حل مشکلات دستگاه قضایی برود.
به گزارش گویای خبر به نقل از ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین مهدی هادی روز چهارشنبه در آیین اختتامیه دومین جشنواره شهید بهشتی افزود: بررسی آثار ارسال شده برای این جشنواره منافع بسیاری برای پژوهشگاه قوه قضاییه داشت؛ از جمله این منافع تحلیل وضع موجود قوه قضاییه و آسیبشناسی شرایط کنونی بود.
وی با اشاره به آیات قرآن اظهارداشت: در قرآن کریم با واژه «احسن» مواجه میشویم و طبق آیات به نظر آن اعمالی پذیرفته می شود که زیباتر و نیکوتر باشد و برای همین اساس نیز باید آثار پژوهشی برتر بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
هادی اضافه کرد: در قرآن کریم به مقوله عدالت اشاره شده و خداوند میفرماید که قوامین بالله و شهدا به قسط باشید و دشمنی با یک نفر باعث نشود که شما اهل عدالت نباشید. عدالت پیشه کنید که عدالت نزدیکترین چیز به تقوا است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: امیرالمومنین (ع) می فرماید که عدالت اعطای هر حقی به ذی حق یا به تعبیر دیگر عدالت قرار دادن هر چیزی در موضع خود است اما سوال این است که از کجا باید تشخیص داد که چه کسی ذی حق است و یا چگونه باید موضع چیزی را شناخت تا آن را در آنجا نهاد؟ آیا عدالت و دادگستری می تواند به این پرسش ها پاسخ دهد؟ پاسخ منفی است و عدالت این قابلیت را ندارد.
هادی با اشاره به عدالت، دادگستری و داوری و توجه به جایگاه پژوهش و علم در تحقق عدالت افزود: چیزی که می تواند پاسخ به سوالات فوق باشد، پشتوانه پژوهشی و دانش است و علم و دانش و پژوهش می تواند ذی حق را برای ما مشخص و جایگاه هر چیزی را تعیین کند تا پس از آن عدالت عملی شود.
محمد بارانی دبیر دومین جشنواره شهید بهشتی گفت: ایجاد فضای گفتمانی برای توسعه عدالت قضایی و قراردادن پژوهشها در مسیر حل مشکلات و مسائل قوه قضاییه از اهداف این جشنواره است.
وی ادامه داد: پس از دریافت آثار ارسالی به دبیر خانه جشنواره طی چند مرحله، داوری در ۱۰ بخش انجام شد.
دبیر جشنواره شهید بهشتی افزود: متقاضیان شرکت در جشنواره تا ۱۰ آبان امسال فرصت ارسال آثار داشتند که بنا بر درخواست پژوهشگران در سه مرحله و تا پایان دی این زمان تمدید شد و در مجموع هزار و ۷۴ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
وی با اشاره به راستی آزمایی و بررسی کیفی آثار ارسالی گفت: ۱۵۳ اثر برای داوری نهایی تحویل کمیته داوران شد و در بخش نوآوری در نهایت ۱۴ اثر به مرحله داوری ارجاع شد و با توجه به کیفیت آثار و استاندارهای در نظر گرفته شده، نفرات برتر انتخاب شدند.
بارانی ابراز امیدواری کرد: با پیگیریهای انجام شده از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای بعد جشنواره شهید بهشتی به صورت بین المللی و با ارائه جایزه «عدل» برگزار شود.
- منبع خبر : ایرنا
Wednesday, 11 September , 2024