شهردار تهران بیان کرد: در قرارگاه مسکن بنا شد ۱۸۰ هزار واحد را در پایتخت برای مردم کارسازی کنیم.
گویای خبر – به گزارش پایگاه خبری شهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در نشست هم اندیشی با نخبگان علمی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی و معتمدین و موثرین منطقه ۸ که عصر روز دوشنبه ۶ تیر ۱۴۰۱ برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت شهید بهشتی و یارانش اظهار کرد: تهران بزرگترین کلانشهر غرب آسیا است که ۲۶۴ سال از پایتخت بودن آن میگذرد؛ شهری که علیرغم ظرفیتها، مشکلات متعدد و یک برهم انباشتگی از معایب و نواقص را در خود دارد.
وی افزود: تهران غیر از هویت پایتختی، هویت دیگری ندارد و از بعد عدالت محوری فاصله بین شمال و جنوب آن بسیار زیاد است؛ لذا این برهم انباشتگی مشکلات، راه برون رفت دارد و باید این گره کور را باز کنیم و دست توانمندی که می تواند این گره را باز کند مردم بوده و نخبگان، محور و پیشتاز این حرکت هستند.
تهران نیازمند تحول است
زاکانی ادامه داد: اگر شهر، شهروند و مدیریت شهری را تجسم کنیم، با شهری مواجهیم که در بخش های جدی آن، فرسودگی وجود دارد و همراه با پیشرفتها، خلاها و نیازهایی دارد که نیازمند یک تحول است و این تحول مگر با کمک شهروندان و نخبگان و مدیریت شهری رقم نمی خورد. باید این اعتماد آنچنان فراهم شود که مردم محور تحول قرار گیرند.
شهردار تهران بیان کرد: تلاش می کنیم شهرداری از یک نهاد خدماتی صرف به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود و در خدمت به مردم میدان را برای آنها باز کند؛ طرح ها و ایده هایی در این زمینه وجود دارد و به دنبال این تحول هستیم.
وی با بیان این که یکی از معضلات بی مسکنی و بد مسکنی است که بیشترین فشار از این زاویه به مردم تحمیل می شود، اضافه کرد: تهران ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در شب ساکن دارد و وقتی این جمعیت را در بعد خانوار که ۲.۹ است تقسیم کنید، در مییابید که تهران به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار خانه نیاز دارد و امروز تهران یک میلیون خانه کم دارد و کسی که حقوق می گیرد باید ۶۵ درصد حقوق خود را برای بحث مسکن هزینه کند و ۶۶ سال طول می کشد یک فرد صاحب خانه شود.
کارسازی برای ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکن در پایتخت
زاکانی عنوان کرد: تا امروز شهرداری پروانه صادر می کرد و سازندگان میساختند اما ماهها است که تصمیم گرفتیم طبق بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها به ساخت خانههای استطاعتپذیر و خانهدار شدن مردم کمک کنیم و در قرارگاه مسکن بنا شد ۱۸۰ هزار واحد را برای مردم کارسازی کنیم.
شهردار تهران یادآور شد: تلاش ما این است که با تسهیل در صدور پروانه و فراتر از آن فراهم کردن شرایط برای مشارکت مردم و به میدان آوردن امکانات توسط آنها، به خانهدار شدنشان کمک کنیم؛ همچنین شهرداری تلاش میکند بازار اجاره را در دست بگیرد تا شرایط اجارهداری را که ۵۱ درصد مردم شهر با آن درگیر هستند، بهبود ببخشد و تا ظرف ۶ تا ۷ سال آینده کمبودهای حوزه مسکن را جبران کنیم و در فاز مثبت قرار بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: در ترافیک و حمل و نقل عمومی تلاش می کنیم با بارگذاری بر محور ۳۲۵ ایستگاه مترو که ۱۴۳ ایستگاه آن در حال حاضر فعال است، هم هویت، معماری و ایمنی شهر و در کنار آن مسکن مردم را تامین کنیم و هم یک بازطراحی امکانات موجود در موضوعات مختلف برای تهران داشته باشیم و با استفاده از این اقتضائات و امکانات، مترو را به سرعت تکمیل کنیم.
زاکانی گفت: طبق برنامه گذشته، متروی تهران باید تا ۱۹ سال آینده تکمیل می شد اما در این دوره این زمان ۵ ساله است چرا که مشکل اصلی تامین اعتبار بود که امروز بر اساس توسعه بر محور ایستگاه ها این مشکل حل خواهد شد.
- منبع خبر : پایگاه خبری شهر
Thursday, 7 November , 2024