به دعوت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با حضور خبرنگاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی، به صورت میدانی تست سرعت اینترنت همراه در سطح شهر تهران توسط کارشناسان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورها انجام شد.

به گزارش گویای خبر پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز چهارشنبه با دعوت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعدادی از اصحاب رسانه و فعالان شبکه‌های اجتماعی به صورت میدانی به تست سرعت اینترنت در نقاط مختلف تهران پرداختند.
در این برنامه کارشناسان سازمان تنظیم مقررات و اپراتورها در نقاط مختلف شهر که توسط خبرنگاران و فعالان شبکه‌های مجازی مشخص شد، به تست سرعت اینترنت پرداختند که تقریبا در تمام تست‌های انجام شده، هیچ سرعت کمتر از ۲۰ مگابیت بر ثانیه‌ای در هیچ کدام از اپراتورها ثبت نشد. ضمن این که در دو نقطه (پارک قیطریه، فرحزاد) به دلیل وجود سایت ۵G یکی از اپراتورها، در تست سرعت انجام شده عددهای ۲۴۵ و ۴۱۴ مگابیت بر ثانیه برای اینترنت همراه به ثبت رسید.
تست سرعت انجام شده با اپلیکیشن جهانی اوکلا و بر بستر اینترنت همراه، بعد از استانداردسازی دستگاه‌ها با ارتباط به یک سرور در خارج کشور (آمریکا) در حضور خبرنگاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی صورت گرفت.
پیمان قره‌داغی، مدیرکل حفاظت از حقوق مصرف‌کننده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تایید وجود نقاط کور ارتباطی در سطح شهر، یکی از مشکلاتی که مانعی بر سر فعالیت اپراتورها در برقراری پوشش کامل ارتباطی را ممانعت‌های مختلف در احداث و راه‌اندازی سایت‌های اپراتورها عنوان کرد.
همچنین یکی از کارشناسان اپراتورها با اشاره به تفاوت طراحی و ساخت گوشی‌های همراه در نسل‌های مختلف، آن را یکی از علل تفاوت تست‌های سرعت انجام شده در گوشی‌های مختلف عنوان کرد.
برنامه تست سرعت اینترنت با حضور خبرنگاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی و با دعوت وزارت ارتباطات در پی انتشار مطالبی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مبنی بر نارضایتی کاربران از وضعیت سرعت پایین اینترنت، صورت گرفت تا وضعیت دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت در کشور به صورت تصادفی مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اقدامات زیرساختی ویژه‌ای که در چند ماه اخیر صورت‌گرفته، زیرساخت‌های کشور ارتقا پیدا کرده‌اند و آمادگی مدیریت ترافیک‌های داخلی چند برابری را دارد.
وی با بیان این که در حوزه اینترنت بین‌الملل هم اکنون بیش از ۳ برابر نیاز کاربران ظرفیت وجود دارد، افزود: نکته مهمی که قبلاً هم به آن اشاره شده، نقش روشن بودن فیلترشکن‌ها در ایجاد اختلال و کندی است که به تجربه کاربری نامناسب کاربران منجر می‌شود.
بنا بر این گزارش، کارشناسان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای بررسی دقیق وضعیت شبکه ارتباطی کشور، به طور منظم به صورت میدانی در تیم‌های مختلف نسبت به تست سرعت و کیفیت شبکه در نقاط مختلف کشور اقدام می‌کنند.

  • منبع خبر : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات