مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک ۱۴ آذر با شعار “خاک و آب، منشا زندگی” در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار و از خادمان خاک تجلیل می‌شود.

به گزارش گویای خبر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دبیر علمی و فنی مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک به خبرنگار ما گفت: شعار امسال سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به دو منبع اصلی زندگی انسان و گیاه یعنی آب و خاک برمی‌گردد و در این روز در کشورهای مختلف تلاش می‌شود استفاده صحیح و پایدار از خاک، فرهنگ‌سازی و ترویج شود.

ناصر دواتگر افزود: در ایران نیز با توجه به این که در برنامه هفتم توسعه و در فصل ششم سند تحول دولت مردمی، بر کشاورزی و امنیت غذایی پایدار تاکید شده، تلاش می‌کنیم در این روز جهانی، محورها و مبانی برنامه‌های مذکور را به زبان مردمی معرفی و درباره اهمیت حفاظت و استفاده درست و منطقی از خاک و آب اطلاع‌رسانی کنیم.

وی اظهار داشت: در این مراسم از خادمان خاک کشور از جمله کشاورزانی که در قالب دانش بومی توانسته‌اند از خاک محافظت کنند و همچنین از پنج استان آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و همدان که در سال گذشته در برگزاری مراسم روز جهانی خاک خوب عمل کرده‌اند و با برگزاری جلسات مختلف با آموزش و پرورش، مدارس و مراکز خدمات کشاورزی توانسته‌اند مباحث مربوط به لزوم حفاظت از خاک را پیش ببرند، تجلیل می‌شود.

سرپرست دفتر امور خاک کشاورزی‌ برگزاری مسابقه هنری در سطح ملی در رشته‌های عکاسی، طراحی و نقاشی، فیلم ۱۰۰ ثانیه، صنایع دستی بدون محدودیت سنی و انشا ویژه کودکان و نوجوانان در زمینه خاک و اهمیت آن را از دیگر برنامه‌های مراسم روز جهانی خاک در کشور عنوان کرد.

وی گفت: در این مراسم علاوه بر مقامات ارشد وزارت جهادکشاورزی، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی، مدیران آب و خاک و امور فنی و مهندسی سراسر کشور، کارشناسان و انجمن‌های مردم‌نهاد از جمله انجمن علوم خاک ایران نیز حضور خواهند داشت و در قالب سخنرانی‌ها، کلیپ‌ها و معرفی دستاوردها، نقش و اهمیت خاک در زمینه امنیت غذایی، حفظ محیط زیست و سلامت جامعه تبیین می‌شود.

دبیر علمی و فنی مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک اذعان داشت: ایران به دلیل قرار گرفتن در اقلیم خشک و نیمه‌خشک در اکثر استان‌ها دارای خاک فقیر و مستعد به شوری است.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۵ تا ۶ میلیون هکتار از خاک‌های کشاورزی کشور به درجات مختلفی از شوری مبتلا هستند و به غیر از استان‌های شمالی و استان‌هایی که در منطقه زاگرس قرار دارند، مابقی اراضی با محدودیت منابع آبی، شور شدن خاک در درجات مختلف و فرسایش خاک روبرو هستند.

  • منبع خبر : پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی